VRO Višemlazni radijski vodomjer

Model: VRO
Šifra:
Dostupnost: Dostupno
Tagovi: VRO

Vodomjeri VRO su suvremeno koncipirani vodomjeri sa radijskim modulom (odašiljačem) pomoću kojega se na daljinu očitava potrošnja vode.

Postoje dvije verzije VRO vodomjera : kompakt i razdvojena verzija.

Kompakt verzija se uglavnom koristi za male profile mjerila, dok se razdvojena (split) verzija koristi kod većih mjerila, no nije uvjet.

Radio modul kod obje verzije dobiva impulse od reed davača impulsa koji je smješten na vodomjeru.

Radijski modul (odašiljač) emitira podatke o potrošnji vode u prosjeku svakih 8 sekundi na radijskoj frekvenciji 868,85 MHz.

Očitavanje podataka se vrši pomoću dlanovnika spojenog sa radio prijemnikom koji zajedno čine komplet za očitavanje vodomjera.

Osim podataka o potrošnji vode, moguće je očitati manipulacije na mjerilu i curenje na instalacijama

Komplet za očitavanje vodomjera se sastoji od radio prijemnika povezanog sa dlanovnikom. Na taj komplet je vezana i optička glava kojom se parametriraju vodomjeri.

Parametriranje jje unos potrebnih pdataka uz pomoć programa učitanog u dlanovnik. Očitani podaci se u PC računalo prebacuju automatski postavljanjem dlanovnika na baznu stanicu koje je kablom povezana sa PC računalom.

Prijenos podataka se vrši pomoću softvera. Kod ophodnje komplet za očitanje se može držati u torbici uz tijelo, na biciklu, u automobilu, sl.

Broj očitanja u jednom obilasku može biti od 5000 vodomjera.

Domet očitavanja ovisi o preprekama, a iznosi do 400 m bez prekida, do 15m ukoliko je vodomjer u šahtu uronjen u vodu kao najnepovoljniji slučaj.

Moduli su izrađeni u zaštiti IP68, za temperaturno područje -15°C do +55°C. Radni vijek napojne litijeve baterije je 15 godina.